Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta kontaktvägar eller ställ en fråga här!

Ställ din fråga här

Vill du veta var och hur vi gör skillnad?

Besök oss på Facebook!

Kontakta oss på Facebook

Telefonbank & ServiceCenter

0650-371 00

Support Internet- & Mobiltjänster

0771-97 75 12

Spärrservice

08-411 10 11

Skriv till oss

Kontaktformulär

Höga personalkostnader och krångliga regler oroar företagare

2017-05-12

Kostnader för personal och krångliga regler oroar svenska företagare. Det visar en undersökning som Novus1 gjort bland 2 500 företag med upp till 49 anställda. Nu behövs reformer som underlättar för företag att växa och utvecklas, anser chefekonomen Anna Breman.

Knappt hälften av Sveriges företagare tror att företagsklimatet kommer att vara oförändrat det närmaste året, en knapp tredjedel tror till och med att det kommer att försämras. Det som oroar företagare mest är krångliga regler (43 procent) och höga kostnader för personal (41 procent).

– Entreprenörer skapar jobb och bidrar till tillväxt, men förutsättningarna behöver finnas på plats. Det behövs bättre möjligheter för företag att växa, exportera och anställa fler, säger chefsekonomen Anna Breman.

Läs hela analysen nedan:

Höga personalkostnader och krångliga regler oroar företagare (pdf)

Stäng Skriv ut