Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Bolåneräntor

Plantor

Här hittar du aktuella bolåneräntor för lån till villa, bostadsrätt och fritidshus. Observera att räntan på Bolån bestäms individuellt och kan sättas både högre och lägre än vad som anges i vår räntetabell.

Aktuella bolåneräntor

Bindningstid

Aktuell räntesats, %

Sedan 2017-04-03
3 mån2,04
1 år2,05
2 år2,08
3 år2,04
4 år2,37
5 år2,45
6 år2,83
7 år2,89
8 år3,11
9 år3,21
10 år3,33

Tabellen ovan visar officiella bolåneräntor för lån upp till 85 procent av marknadsvärdet. Räntan beror på rådande marknadsräntor, våra kapitalkostnader och våra administrativa kostnader för bolån och sätts individuellt, det vill säga kan bli både högre och lägre än vad som anges i tabellen.

Detta påverkar din boränta:

  • Bostadens värde
  • Storlek på lånet
  • Din inkomst
  • Amortering
  • Dina övriga affärer med Hälsinglands Sparbank

Räkna på boende och bolån

Mer om Bolån och boende

Bolån

Informationsblad - Ränteskillnadsersättning (pdf)

Räntebegreppet

Genomsnittsräntor

BindningstidGenomsnittlig räntesats %
Rörlig*1,58
3 mån1,72
1 år1,92
2 år1,93
3 år1,76
4 år-
5 år2,09
6 år-
7 år-
8 år-
9 år-
10 år-

 

* Bolån med rörlig ränta finns endast i Hälsinglands Sparbank, ej Swedbank Hypotek.

Tabellen ovan visar genomsnittliga räntor som våra kunder fått på bolån i Hälsinglands Sparbank och Swedbank Hypotek under föregående månaden. Endast löptider med minst fem omsatta eller nyutbetalda avtal visas.

Historik genomsnittsräntor

Vad ingår i genomsnittsräntan?

Den genomsnittliga räntan visar ett genomsnitt av de räntor som våra kunder fått på nya bolån, lån som omförhandlats och lån som omsatts under senaste månaden, för varje bindningstid. I beräkningen är både lån som ligger i Hälsinglands Sparbank och lån som ligger i Swedbank Hypotek medräknade. Visas ingen ränta har inga lån med den bindningstiden getts ut, omförhandlats eller omsatts under senaste månaden.

Så kan du använda genomsnitträntan

Genomsnitträntan är en konsumentupplysning som gör att du kan se vad andra kunder i Hälsinglands Sparbank har fått för ränta på sina bolån senaste månaden. Det är också ett sätt att jämföra olika bankers och kreditinstituts erbjudanden med varandra. Hälsinglands Sparbank är en bank med bolånekunder främst i Hälsingland, rikstäckande bankers genomsnittsränta är ett snitt på lån från en större geografisk spridning.

Stäng Skriv ut