I rollen har du ansvar för våra chefer inom affärsverksamheten, vilket innebär att coacha och stödja inom ledarskap, affärsmannaskap och verksamheten på deras enheter. Tillsammans med cheferna kommer du att driva och leda den utvecklingsresa vi startat, samt arbeta för att vara aktiv och synlig på marknaden.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har inspirerande ledaregenskaper och som har ett genuint intresse och kompetens av att driva och utveckla affärsverksamheter. Du har erfarenhet av ledarskap och har själv varit ledare men behöver nödvändigtvis inte ha erfarenhet av bank. Vi har närmare hundra medarbetare med god kompetens av bank, så det viktigaste är att du är en bra ledare med erfarenheter av affärsdriven verksamhet och att du vill jobba nära övriga chefer inom affärsrörelsen i banken.

Du bör ha stort intresse för att utveckla människor, samarbeta med andra, driva projekt och leda förbättringsarbete. Som person är du engagerad, resultatinriktad, motiverande och inkluderande, tydlig och kommunikativ samt intresserad av att vara med och driva Hälsinglands Sparbanks utvecklingsresa. Det är också viktigt att du har både förmåga och viljan att sätta dig in i vår verksamhet och bransch. Denna roll ställer krav på licenser via Swedsec, i de fall du inte är licensierad i dag så kommer du få möjlighet att göra det via oss.

Då banken är en viktig del i samhället och vi bidrar till bygdens utveckling är det av stor vikt att både du och dina medarbetare är aktiva i näringslivets och samhällets utveckling och kan representera banken i externa sammanhang.

Vi ser positivt på om du har en akademisk examen men relevant yrkesbakgrund i kombination med personliga egenskaper är det viktigaste.

Hälsinglands Sparbank är en lokal och nära bank med ca 100 anställda och vi finns på 6 orter i 4 kommuner. Vi har inga aktieägare utan ger tillbaka en stor del av vår vinst till samhället i form av sponsring, bidrag, projekt, satsningar inom näringslivet m.m.

Vi vill bidra till att de orter vi verkar på har stark utveckling och sedan år 2000 har vi gett tillbaka över 120 miljoner kronor till de områden där vi finns.

Vi erbjuder ett fullt sortiment av produkter och tjänster till både våra privat- och företagskunder och har en stor företagsavdelning samt avdelning för Private Banking med egna aktiemäklare.

Då vi är en fristående bank har vi nära till snabba beslut, våra medarbetare kan känna delaktighet och vi är måna om en nära gemenskap. Tillsammans gör vi skillnad.

För mer information kontakta

VD Marielle Norrlander på telefon 0650 - 371 02
marielle.norrlander@halsinglandssparbank.se               
Facklig kontaktperson för Finansförbundet är Annica Rengman Bergh på telefon 0650 - 371 74
annica.rengmang@halsinglandssparbank.se                  

Ansökan

Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt, men senast 2022-08-07 innehållande CV och personligt brev eller film som du skickar till hr@halsinglandssparbank.se