Tidigare år har stipendierna delats ut vid olika lokala evenemang, men på grund av Covid-19 valde man i år att åka runt till respektive stipendiat och överraska med en stor höstbukett och ett stipendium på 5 000 kr.

- Vi vill uppmärksamma människor och föreningar som delar med sig på olika sätt och på så sätt bidrar till att bygden där vi finns utvecklas och blir en bra plats att leva och verka på, säger Anna Karin Edeborg, Chef marknadsföring och en av de som hade förmånen att få åka runt i bästa Postkodlotterianda.

Hälsinglands Sparbank delar varje år ut en rad olika stipendier i bankens verksamhetsområden Hudiksvall, Nordanstig, Ljusdal och Lucksta.

I år delades det ut 9 stipendier till människor och föreningar som gör skillnad inom sina olika områden.

Årets stipendiater i Hudiksvall & Nordanstig

Thomas von Wachenfeldt tilldelas årets Kulturstipendium

”För hans förmåga och vilja att dela med sig av sin kunskap och engagemang för folkmusiken och modet att låta nytt och gammalt mötas har gjort att många yngre fått upp ögonen för folkmusiken och dess kulturarv.”

Johanna Hildingsson tilldelas årets Hållbarhetsstipendium

”För hennes engagemang för att värna om de lokala producenterna och göra det enklare för konsumenter att handla lokala produkter genom REKO-ringen och där igenom skapa hållbarhet.”

Ronald Krathmann tilldelas årets Eldsjälsstipendium

”För sitt stora hjärta och mångåriga arbete med att hjälpa människor i Baltikum och som involverat så många unga människor och som dessutom lämnat över till ungdomar som tagit över stafettpinnen och idag driver Situation Baltikum vidare i Ronalds varma anda.

Simon Thorley tilldelas årets ledarstipendium

”För sin varma framtoning och förmåga att se och bjuda in till gemenskap har Simon skapat en samlingsplats för tennisintresserade i alla åldrar och på alla nivåer””

 

Årets stipendiater i Lucksta

Bosse Sjöbom tilldelas årets kulturstipendium

”Bosse har under många år visat upp en bred repertoar med sång och musik i olika former.”

Thomas Engberg tilldelas årets ledarstipendium

”Thomas har varit aktiv i VK Uvarna sedan 2010. Han har sedan starten varit ungdomsansvarig och är en stor förebild för ungdomarna i föreningen.”

Matfors SK tilldelas årets eldsjälsstipendium

”Med visionen ”Hela Matfors på skidor” gör föreningen massor med bra saker för sina medlemmar och framför allt bygdens ungdomar.”

Emma Hallberg tilldelas årets ungdomsstipendium

”Emma är aktiv i Matfors Ryttarförening där hon tränar och tävlar i både hoppning och dressyr. Hon är en av ungdomsledarna i klubben, ordförande i ungdomssektionen och hjälper alltid sina kamrater i föreningen.”

Årets stipendiat i Järvsö

Fredrik Jelk tilldelas årets eldsjälsstipendium

”Hans drivkraft, engagemang, idérikedom och handlingskraft har gjort stor skillnad för Järvsö”

Stipendiaten i Järvsö fick förutom sitt stipendium, 5 000 kr att ge till valfri förening eller projekt. Fredrik valde att ge det till Järvsö Bergcykelklubb.

Se spellistan med alla utdelningarna här.

 

För ytterligare information

Teresia Thyr, Hälsinglands Sparbank Ger tillbaka
Tel 0650-371 81
E-post: teresia.thyr@halsinglandssparbank.se