Hoppa till huvudinnehåll

Utökat BankID

Utökad användning av Mobilt BankID

 • Lägga till nya betalningsmottagare
 • Lägga till nya autogiron
 • Höja Swish-gränsen.
Ett par med en bebis tittar på en laptop.

Med ett Mobilt BankID som är aktiverat för utökad användning får du tillgång till alla tjänster i internetbanken och appen Sparbanken Privat. Du kan bland annat lägga till nya mottagare för betalningar och överföringar, autogiron och öka Swish-gränsen.

Utökad BankID - så aktiverar du det

 1. Logga in på internetbanken eller appen Sparbanken Privat

  1. Logga in i internetbanken eller appen Sparbanken Privat. Tänk på att du måste vara inloggad med det Mobilt BankID som du vill utöka.

  2. Gå till Övriga tjänster.

  3. Klicka på Mobilt BankID.

  4. Välj Utökad användning.

 2. Välj sätt att utöka användningen

  Välj om du vill aktivera utökat BankID med säkerhetsdosa, Digital ID-kontroll (svenskt pass/nationellt ID-kort - ej körkort) eller kodkort.

3 sätt att aktivera utökad användning av Mobilt BankID

Pass eller nationellt ID-kort

Du har väl inte missat att du kan aktivera utökat BankID genom att fotografera ditt svenska pass eller nationella ID-kort? Med Digital ID-kontroll går det snabbt och smidigt!

Säkerhetsdosa

Du kan skaffa en ny säkerhetsdosa på något av våra bankkontor. Ta med legitimation och din gamla dosa, om den slutat fungera.

Kodkort

Det är inte längre möjligt att beställa kodkort. Kodkort kommer inte längre kunna användas efter den 7 november eftersom andra enklare alternativ för att utöka Mobilt BankID finns.

Hjälp med Mobilt BankID?

Kolla igenom vår lista med frågor och svar om Mobilt BankID. Om du hellre vill prata med någon är du välkommen att kontakta Digital Support på 0771-97 75 12!

Utökat BankID - vanliga frågor och svar

Utökad användning av Mobilt BankID