Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Samhällsengagemang

Hållbarhet och vårt hållbarhetsarbete

On a bench outside at winter.

Vi jobbar för en hållbar utveckling genom att främja social, etisk, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Social genom att engagera oss i samhället. Etisk och miljömässig genom att erbjuda tjänster och produkter som gör gott för människor och miljön. Ekonomisk genom att hjälpa dig till en bättre ekonomi. Det ska vara lätt för dig att fatta bra beslut.

Vattna blommor

Hållbarhetsrapport 2023

Vi har som mål att alltid jobba för att förbättra hållbarheten i alla delar av våra verksamheter. I vår hållbarhetsrapport berättar vi vad vi gjort under 2023.

Vi har valt ut tre områden där vi ser att vi kan påverka mest och göra störst skillnad!

Våra fokusområden

  • Hållbara medarbetare
  • Ansvarfulla affärer
  • Samhällsnytta
Illustration som visar en hand som håller i jordklotet

Hållbara medarbetare

Välmående, engagerade och delaktiga medarbetare är en av grundfaktorerna för att bedriva bank nu och i framtiden.

Ansvarsfulla affärer

Vi ska erbjuda våra kunder hållbara och miljövänliga produkter och tjänster inom alla våra områden, spara, låna och försäkra.

Samhällsnytta

Att göra nytta i samhället tillsammans med våra kunder och samarbetspartners är det som gör oss som Sparbank unik som bank och det är en del av vår affärsidé. Detta är ett kraftfullt sätt för oss att arbeta med hållbarhet inom många olika områden.

Ekonomisk hållbarhet

Vi vill vara en samhällsmotor för företag och hushåll i vårt område genom att tillhandahålla god bankservice och hög finansiell kompetens.

Ekologisk hållbarhet

Vi arbetar löpande för att begränsa vår miljö- och klimatpåverkan men också för att stödja våra kunder med information och inspiration.

Social hållbarhet

Vi vill vara en positiv kraft i samhället och stödjer det lokala näringslivet samtidigt som vi bidrar till utbildning och kulturaktiviteter i de områden vi finns.

Sparbankerna är bäst på hållbarhet!

SKI Hållbarhetsindex är baserat på ny forskning och fångar kundens syn på om företaget investerar med tanke på framtida generationer, strävar efter ekonomisk framgång utan att ge avkall på sociala och miljömässiga faktorer samt om företaget tar samhällsansvar socialt, miljömässigt och ekonomiskt.

Vi är otroligt stolta och tacksamma över resultatet även om vi kan bli ännu bättre på att berätta om det vi gör och bidra ännu mer till ett hållbart samhälle.

SKI Hållbarhet företag

140 miljoner!

En viktig del i vår affärsidé är att vinsten ska stanna i bygden där vi verkar och finns. Därför delar vi varje år ut flera miljoner till föreningsliv, projekt och kultur.

Sedan år 2000 har vi gett tillbaka 140 miljoner!
Har du eller din förening också någon idé som ni skulle vilja förverkliga? 
Vi delar ut av vår vinst till just sånt! - Tre gånger per år dessutom!

Så kan du spara 

Börja månadsspara

Om du bara ska göra en enda sak för din ekonomi så är det att skaffa en buffert. Om du månadssparar blir sparandet av.

Välj hållbara fonder

Du kan göra skillnad genom att spara i fonder som bidrar till en hållbar utveckling. Fonderna kan till exempel utesluta vissa bolag eller försöka påverka dem. I vår fondlista kan du filtrera fram olika hållbara fonder. 

När du får råd av oss

När du får rådgivning om hur du ska spara kan du vara säker på att vi bara väljer fonder som följer FN:s principer för ansvarsfulla investeringar. De ska också ha antagit en klimatpolicy och välja bort investeringar i bolag som bryter mot internationella normer och konventioner. Som bank kan vi också ställa krav på fondbolagen att förbättra sitt hållbarhetsarbete.

Så kan du låna grönt

Bolån och fastighetslån

För dig som ska köpa en bostadsrätt eller villa som är byggd för att vara mer energieffektiv och mer hållbar. För företag som ska investera i energi- och resurseffektiva fastigheter.

Energilån

Ta hjälp av ett Energilån för att investera i lösningar som kan minska energiförbrukningen på bostaden och sänka dina kostnader. 

Sollån

Funderar du på att investera i solceller? Med solpaneler ger du dig själv möjligheten att sänka dina elkostnader.

Billån

Intresserad av elbil eller en bil med ett mer begränsat utsläpp? Då kan Grönt billån vara något för dig.

Grön byggnadskredit för företag

Grön byggnadskredit är för er som ska bygga energieffektiva, miljöcertifierade kommersiella fastigheter och flerbostadshus. Möt framtidens hyresgäster.

Fordon för företag

Leasa med grön billeasing

Vill du skaffa elfordon eller hybridbil? Vår gröna billeasing gäller för bilar med låga koldioxidutsläpp. Leasa mer miljövänligt.

AutoPlan vagnpark

AutoPlan är för er med minst 10 bilar i er vagnpark. Få hjälp med förarsupport, trading, försäljning av bilar och administration.

Välkommen till Hälsinglands Sparbank

Lokalodlat som gör skillnad!

Oavsett vad du behöver låna till - bil, båt, bostad eller något annat så finns vi här - nära och lokalt!

En lokal bank där vinsten stannar i bygden.