Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Samhällsengagemang

Äga skog – tips för skogsägare

 • Få ekonomisk rådgivning av specialister
 • Hjälp med investeringar anpassade efter din situation
 • Välj mellan flera olika konton
A meeting in the forest

Skogen har länge varit en viktig resurs för människan och samhället. Och inte minst för dig som skogsägare. För oss är det viktigt att du ska kunna förvalta din skog som du vill - oavsett om du ser den som en investering, ett fritidsintresse eller en större del av din verksamhet.

Din vision

Du har en stor frihet när det gäller din skog. Vilken riktning du väljer är upp till dig.

– Denna frihet innebär att du kan forma skogen efter dina visioner och bidra till en miljö som är hållbar och blomstrande för framtida generationer, säger Andreas Jansson. skogsspecialist Swedbank.

För dig som äger skog

Skogs- & lantbrukslån

Ska du köpa din första egna skogsfastighet, eller investera i mer skog? Du kan få hjälp med allt från att finansiering av fastigheten, inköp av maskiner, till att söka EU-stöd. Vi erbjuder bottenlån, avbetalning och leasing, samt ger specialistråd.

Fyrhjuling när du ska röja eller gallra skog?

För dig som själv arbetar i skogen kan en maskin vara viktigt för att enkelt ta hand om din skog. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta lösningen som passar dig och ditt behov.

Skaffa ett skogskonto

Du som har skog vet hur viktigt det är att kunna fördela inkomsten över flera år. Med skogskonto, skogslikvidkonto och skogsskadekonto får du både en jämnare inkomst och hjälp att fördela beskattningen.

Insättningsgaranti

Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du som kontohavare har rätt till ersättning för din sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kr. Utöver det kan du enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till vissa särskilda angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 000 000 kr. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Insättningsgaranti

För dig som vill äga skog men inte har någon ännu

Få hjälp av våra specialister

Funderar du på att köpa skog? Våra specialister guidar dig igenom processen och ger dig tips på vad som är viktigt att tänka på.

Fler tips för dig som är skogsägare

 • Tips till dig som nybliven skogsägare

  Först: Stort grattis som nybliven skogsägare. Oavsett om du har köpt eller ärvt din skog, är ett tips att sätta mål med vad du vill göra med din skog. Har du det klart kommer mycket att ge sig av sig självt.

  Ärvt eller köpt skog? Börja med målen
 • Har du ingen skogsbruksplan? Skaffa en

  Skogsbruksplanen är ett optimalt verktyg när du ska sköta din skog. Har du ingen plan är ett tips att skaffa en. För att skogsbruksplanen ska motsvara förväntningarna, är det några saker som är viktiga att tänka på.

  Skogsbruksplan – gör planen till din bästa vän
 • Avverkningsdags – Vem säljer jag till?

  Här berättar en av våra skogsspecialister om hur man kan tänka när det är dags för slutavverkning.

  Dags för avverkning – vem säljer man till?

Mer information

Bli kund!

Inte kund ännu?

Är du skogsägare och är kund hos en annan bank, men vill byta? Välkommen till oss!